Tweetaktmotor
Omdat iedere neergaande slag bij een tweetaktmotor ook een verbrandingsslag is, heeft zo’n motor in principe veel vermogen. Maar in de pioniersdagen van het motorrijden waren de prestaties van de meeste tweetakten geen partij voor de meer ingewikkelde viertakten. De ontwerpers maakten dan ook gebruik van de eenvoudige tweetakt voor simpele eencilinderblokken met een bescheiden vermogen.

Compressie tweetaktmotor

Compressie/Inlaaislag
De zuiger gaat omhoog en perst het mengsel samen. Tegelijkertijd komt de inlaatpoort vrij en vers mengsel stroomt het carter binnen. Cilinderkoppen hebben koelribben om de warmte af te voeren. De verbrandingskamer heeft soms een blusspleet om detonatie te voorkomen en een betere spoeling te bevorderen. Zuigers worden gegoten van een aluminiumlegering met 15% siliconen. Flexibele zuigerveren zorgen voor een goede afdichting. De gietijzeren cilinderbus wordt omgeven door een aluminium cilinder voor een snelle warmteafvoer. In de bus zijn openingen voor de poorten aangebracht. Maar de moderne ontwerpen bestaan uit compacte meercilinders, die met hoge toerentallen draaien, veel vermogen afgeven, maar wel ingewikkelder zijn geworden. De onvermijdelijke vermenging van vers en verbrand brandstofmengsel leidt tot een hoog brandstofverbruik en ‘vuile’ uitlaatgassen. Deze factoren, gecombineerd met koelings- en smeerproblemen, vormen de nadelen van een tweetakt.

Ontsteking tweetaktmotoren

Ontsteking
De vonk van de bougie ontsteekt het mengsel in de verbrandingsruimte. De verbrande gassen expanderen en duwen de zuiger naar beneden. Via de overstroomkanalen komt het mengsel van het carter in de verbrandingsruimte wanneer de zuiger de poort opent. Motortemperaturen Verbranding: 2000 “C. Bij een roterende inlaat is het mogelijk om onafhankelijk van de zuiger het moment van het openen (en sluiten) van de poorten te regelen. Bij de inlaatslag gaat de zuiger omhoog, de inlaatpoort komt vrij en via de carburateur trekt er een brandstofmengsel in het gasdichte carter. Tegelijkertijd perst de zuiger het mengsel dat al in de cilinder is samen. Twintig graden voordat de zuiger zijn bovenste dode punt heeft bereikt (BDP), wordt het mengsel door de bougie ontstoken. De expanderende gassen duwen de zuiger terug, waardoor ook het mengsel in het carter weer samengeperst wordt. Bij de neergaande slag opent de zuiger de overstroompoorten, waardoor het gecomprimeerde mengsel weer in de cilinder kan stromen. Op het moment dat de uitlaatpoort open is, kunnen de verbrande gassen wegstromen. Tegelijkertijd komt het verse mengsel ook in de verbrandingsruimte via de overstroompoorten uit het carter stromen. Bij de neergaande slag opent de zuiger de overstroompoorten, waardoor het gecomprimeerde mengsel weer in de cilinder kan stromen. Op het moment dat de uitlaatpoort open is, kunnen de verbrande gassen wegstromen. Tegelijkertijd komt het verse mengsel ook in de verbrandingsruimte via de overstroompoorten uit het carter stromen.

Een wankelmotor is geen roterende motor
Weliswaar werkt hij met een cirkelvormige beweging, maar de inlaat-, compressie-, arbeids- en uitlaatslag zijn gewoon aanwezig. De wisselende cilinderinhoud die boven een zuiger ontstaat wordt hier vervangen door drie kamers die ontstaan door de plaatsing van een rotor in een trochoïdevormig huis. De rotor draait via een excentriek en drijft via een tandwiel de hoofdas aan. De inlaat en de uitlaat worden gestuurd door de hoeken van de rotor. Slechts weinigen hebben wankelmotoren geproduceerd, waaronder Suzuki, DKW en Norton.

Uitlaatslag
Het verbrande gas stroomt weg, terwijl de zuiger het verse mengsel in het carter samenperst zodat het via de overstroomkanalen in de verbrandingsruimte kan komen. Een membraaninlaat De lagers moeten gesmeerd worden ronder dat de olie in de verbrandingsruimte kan komen. De noodzaak om mengsmering te wordt door de gasstroom geopend. Ze voorkomt het terugpersen van het mengsel uit het carter via de inlaat, waardoor het en desoelage toerengebruiken kan voorkomen worden door toepassing van een oliepomp die 0,1-3,0 cc olie per minuut direct naar de lagers injecteert.