Olie: Iedere fabrikant heeft een recommendatielijstje voor het merk en soort olie.
Die kan afhankelijk van de buitentemperatuur verschillen, maar in Nederland kan meestal volstaan worden met één soort motorolie voor het hele jaar. Dat zal vaak een 10W40 of 15W50 zijn. Gebruik een bekend merk, maar ieder obscuur merk is beter dan vuile olie in het carter.

Ververs op tijd olie

Motoren met kogellagers voor de krukas moeten eerder ververst worden dan machines met glijlagers, omdat de kogellagers letterlijk de olie stuk malen. Tegenwoordig zijn er veel brandstofbesparende motoroliën, die vaak duurder zijn, maar volgens de fabrikant ook later ververst kunnen worden. Vooral bij nieuwe machines is het sterk aan te raden om te informeren of de garantie niet bij het gebruik van een dergelijke (synthetische) olie verloopt. Vulliever geen olie bij van een ander merk dan in het carter zit. Ook geen olie met andere specificaties. Vul nooit hoger dan de peilstok aangeeft, de motor kan het te veel aan olie eruit gooien met als gevolg dat het luchtfilterhuis volloopt of dat de koppeling vet slaat. Peil om de andere tankstop. Een verbruik van 1 liter op 1000 kilometer is de onderste grens die door veel fabrikanten wordt aangehouden voordat een motorrevisie echt noodzakelijk is.

Olieverversen reduceerklep

Nogmaals omdat de olie in de loop van het gebruik achteruit gaat door verontreiniging en oxydatie, moet het smeermiddel regelmatig worden ververst. In het instructieboekje van de fabrikant wordt hiervoor gewoonlijk een interval variërend van 1500 tot 3000 km opgegeven. ’s Winters, en vooral bij veel korte ritten, is het aantal malen dat gestart en gestopt wordt echter van meer invloed op de olievervuiling dan hetaantal afgelegde kilometers.