De motor van een motorfiets, kan een tweetaktmotor, viertaktmotor, wankelmotor, of elektromotor zijn.
Het motorblok zit vol zwaarbelaste lagers die allemaal van de motorolie afhankelijk zijn voor een goede smering. Vervang daarom de motorolie en het filter regelmatig en gebruik een goede kwaliteit olie met de juiste dikte. Slijtage is desalniettemin onvermijdelijk. De drie voornaamste plaatsen waar slijtage optreedt zijn de:

1 Drijfstangen
De lagers aan het drijfstankuiteinde zijn gewoonlijk naaldlagers of glijlagers. Slijtage is hoorbaar als een kloppend geluid bij lage toerentallen en heeft verhoogde zuiger- en cilinderslijtage als gevolg. Controle is alleen mogelijk door de cilinderkop, cilinder en zuiger te demonteren. De pistonpen moet soepel, maar zonder speling door het drijfstangoog glijden. Wanneer speling voelbaar is moeten nieuwe bussen ingeperst worden, of een nieuwe kooi met naaldlager gemonteerd worden. Controleer of de pistonpen niet gesleten is en/of de zuiger en de cilinderboring niet beschadigd zijn. Versleten wiellagers kunnen ontdekt worden door het wiel, los in de lucht te hangen, daarna het wiel dwars heen en weer bewegen. Kijk naar de naaf om de speling te zien. Het lager kan verwijderd worden door de naaf te verhitten. Bij montage ook verhitten, maar het nieuwe lager eerst een nacht in de diepvries houden.

MOTOR

2 Big-ends
Ook hier worden kogellagers en glijlagers gebruikt. Slijtage is merkbaar door trillingen en als een hard tikkend geluid. Zonder reparatie zal ernstige schade het gevolg zijn. Controleer door de drijfstang in de hoogste stand te brengen en dan krachtig op en neer te bewegen. Speling betekent versleten big-endlagers en vervangen is de remedie. Bij glijlagers worden de bigendmoeren verwijderd, waarna de plaatjes gemonteerd kunnen worden. Kogellagers moeten geperst worden.

3 Krukaslagers
Voor de krukas worden kogel-, kegelen glijlagers gebruikt. Ernstige slijtage is merkbaar door trillingen en rauw lopen in het algemeen, en dat alles is te horen als een rommelend, diep geluid. Bij tweetakten zal door de speling van de krukas de krukasafdichting beschadigd worden; je merkt dan rookontwikkeling en slechte prestaties. Eencilinders en twins kunnen gecontroleerd worden door het uiteinde van de krukas (wanneer de dynamo verwijderd is) op en neer te bewegen. Speling duidt op versleten lagers. Bij meercilinders zal de complete motor gedemonteerd moeten worden. Kogellagers slijten door de afwisselende belasting van optrekken en remmen. De kogels zitten in een kooi, want door de middelpuntvliedende kracht worden ze soms aan een druk van 23 kilo blootgesteld.